Rehberlik Servisimiz

Rehberlik Servisimiz

Tevfikbey Ortaokulu Rehberlik Servisi, yetişmekte olan öğrencilerimizin bir bütün olarak en uygun düzeyde gelişmelerine, psikolojik ve sosyal açıdan uyumlu bireyler olmalarına yardımcı olmaktadır. Öğrencilerimizin duygusal sorunları, okul ve çevre uyum sorunları, ders başarıları, kaygı ve korkuları, gelişim sorunları rehberlik servisimizin çalışma alanını oluşturmaktadır.

 

Okulumuz Rehberlik Servisi´nde; öğrenci ve veliler koşulsuz kabul görürler. Bu bilinç, öğrencilerin okul ortamında kendilerini güvende hissetmelerine yardımcı olur. Problemlerin çözümünde objektifliğe, öğrenci - aile - okul işbirliğine önem verilir.

 

Tevfikbey Ortaokulu Rehberlik Servisi olarak amacımız; gencin, "kendini tanımasına, sorunları gerçekçi bir gözle görmesine, karşılaştığı durumlarda uygun seçimler yapmasına, isabetli kararlar almasına, kendisini yönetme gücünü kazanmasına, böylece benliğine saygı duymasına ve kişiliğini güçlendirmesine, özgüven kazanmasına, etkili iletişim kurma yollarını öğrenmesine, mutlu ve başarılı olmasına" yardım etmektir.

 

Okulumuz Rehberlik Servisi´nden yardım almak isteyen öğrencilerimiz, hafta içi her gün 09:00 - 15:00 saatleri arasında açık bulunan Rehberlik Servisi´ne gelerek, kendileri ve Rehberlik Servisi için uygun bir saate randevu alabilirler. Belirlenen randevu saatlerinde, öğrencilerimizle sorunları hakkında görüşmeler düzenlenir.

06.01.2022 365